Újabb babát éheztettek halálra

Ezúttal Gyöngyösön történt a három évvel ezelőtti agárdihoz hasonló eset – írja a Bors.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Ismert, május 12-én ítélet született a gyermeküket halálra éheztető agárdi szülők ügyében. Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a székesfehérvári bíróság első fokon a halálra éheztetett kisfiú szüleit és nagyszüleit.

Az anya és az apa, E. Erika és F. Balázs, valamint az anyai nagyszülők, E. Tibor és E. Terézia 15 év börtönbüntetést kapott, feltételesen 10 év múlva helyezhetők szabadlábra.

Ugyanaznap – írja a Bors – Gyöngyösön hívták a mentőket: egy másfél éves, alig három-három és fél kilós csontsovány kisgyermekhez, aki ekkorra már kihűlt. A lap azt is megtudta, hogy a gyöngyösi család az agárdihoz hasonlóan zárkózott életet élt. A szomszédok arról számoltak be, hogy a szülők sokat veszekedtek.

A család másik, négy és fél éves gyermekének felügyeletét múlt hét csütörtökön vonta meg a gyámügy. A kislány 2013-ban nagyon lefogyott, miután eljárás indult az ügyben. Neki ma már normális a testsúlya.

A gyöngyösi esetben egyelőre gondatlanságból elkövetett emberölésért ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Gyöngyösön – az agárdi ügyhöz hasonlóan – a család mellett vizsgálhatják a védőnői, gyermekvédelmi szolgálat és az orvosok felelősségét is.

Az agárdi kisfiút fémpálcával „energetizáló” természetgyógyász Gyöngyösön él, ezért felmerült, hogy köze lehet a legutóbbi halálozáshoz, de ügyvédje, Szabó Gyula a Borsnak elmondta, hogy ő maga is rákérdezett védencénél, aki határozottan cáfolta, hogy köze lenne az esethez.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »