Újabb autós csalásra figyelmeztetik a lakosokat Kijevben

Ukrajna fővárosában, Kijevben a rendőrök újabb autós csalásra figyelmeztetik a polgárokat. A rendőrök elmondása szerint, a csalók áldozataivá általában a lopott gépkocsik tulajdonosai válnak.

A bűnelkövetők figyelik az internetes oldalakat, majd az autó jogtalan eltulajdonítása után azzal a hírrel hívják fel az áldozatot, hogy megtalálták a gépkocsit. Az információért egy bizonyos összeget kérnek, amit egy megadott bankszámlaszámra kell átutalni. Ezen túlmenően a csalók gyakran rendőröknek adják ki magukat, s elmondják, hogy ki kell fizetni az autószállító szolgáltatását. Miután a károsult személyek átutalják a pénzösszeget, a csalók eltűnnek – tudatja a RBK-Ukrajina.

A rendőrség arról tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a csalók figyelik a közösségi hálózatokat és online portálokat is. Gyakran a csalók fegyencek, akiknek a bankkártyája pedig a terrorellenes műveletek területén (ATO) van beregisztrálva. A hatóságok arra szólítják fel a polgárokat, hogy ilyen esetekben legyenek óvatosak és azonnal hívják a rendőrséget.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Kárpátalján aktivizálódtak a telefonos csalókUkrán média: Csalók küldenek a halálba ukrán gyerekeket MagyarországonKülföldről behozott autókkal csaló kereskedők buktak le NyíregyházánRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KijevCímkék: csalás, csalók, kékfény, bűnügy, Kijev, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »