Újabb Anonymus-maszkos videó: korrupciós vádra feljelentések jönnek

Újabb Anonymus-maszkos videó: korrupciós vádra feljelentések jönnek

Újabb rejtélyes felvétel került elő, ebben szóba kerül, hogy jutaléki rendszer működhet a fővárosi önkormányzatnál egyes ingatlanügyletek esetében. Karácsony Gergely és Kiss Ambrus cáfolta az állításokat, és feljelentést tesz.

Tovább folytatódott a budapesti Városháza állítólagos eladásával kapcsolatos felvételsorozat, melyeket egy Anonymus-maszkos alak küld az Indexnek. Korábban arról volt szó, hogy az értékes ingatlanegyüttes értékesítésével már meg is bíztak egy ingatlanközvetítőt. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester cáfolta. Egy másik korábbi felvételen Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezetője egy olyan koncepcióról beszél, amely szerint el kell adni a ma használt Városháza épületét, és mellette kell egy újat építeni és ez állítólag csaknem fél évvel az után történt, hogy elvileg már döntés született arról, hogy nem adják el a Városházát.

Karácsony Gergely ezek után pénteken bejelentette, hogy nem váltja le Barts J. Balázst a fővárosi vagyonkezelő éléről, mert 20 évnyi kiváló munka áll a háta mögött, de mivel a főpolgármester állítása szerint a tudta és engedélye nélkül a Városháza eladásáról beszélt a BFVK vezetője idén májusban, fegyelmit kapott. Hozzátette, Bartsot csőbe húzták a megbeszélés résztvevői.

Kedden újabb hangfelvétel jelent meg az Indexen. A feltételezések szerint Gansperger Gyula beszél idén október 6-án egy ismeretlen férfival arról, hogy Berki Zsolt – aki a korábbi felvételek szerint állítólag szerződést kötött a Városháza eladására egy ingatlanirodával – „frontol” az ügyletekben, azaz a nevét adja egy háttérben maradó vevő helyett, és felbukkan az állítólagos történetben egy Berki József nevű ember is, aki „a testvére vagy az unokatestvére” Zsoltnak. Berki Józsefről azt mondja a beszélő a felvételen, hogy korábban Kiss Péter szocialista politikus jobbkeze volt, még abban az időben, amikor Budapest jelenlegi főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus volt Kiss Péter titkárságvezetője, és szerinte ők egyfajta „jutalékos rendszert” működtetnek a Városházán.

Cáfolat és büntetőfeljelentés

„Olyan személyek, akik semmilyen kapcsolatban nincsenek a városvezetéssel, olyan állításokat tesznek, amelyeknek nincs köze a valósághoz – ez csak azt a kétségbeesett próbálkozást bizonyítja, hogy a Fidesz és a Fidesz lakájmédiája megpróbálja lejáratni a fővárosi városvezetést” – közölte Karácsony Gergely főpolgármester keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A támadást három módon igyekszenek visszaverni:

„A hangfelvétel és az ennek kapcsán született cikk nem tartalmaz valóságalapot. A városvezetés egyetlen tagja soha nem találkozott egyetlen tárgyaláson sem Gansperger Gyulával, a Berki vezetéknevű és különböző keresztnevű emberekkel szintén soha nem találkoztunk és nem folytattunk tárgyalásokat. Egészen abszurdnak gondolom azt, hogy olyan emberek, akikkel semmilyen kapcsolatban nem áll a városvezetés, bármit is mondanak, az egy hangfelvételen bárki számára bizonyító erőként hat” – fejtette ki a főpolgármester. Szerinte lejárató kampányt próbálnak ellenük csinálni, abszurd és valótlan állításokról van szó, és többet is cáfolt a sajtótájékoztatón.

Hírdetés

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes leszögezte, a videóban szereplő emberekkel nem találkozott, az ott megfogalmazott vádakat visszautasítja és „rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen személy ellen, mert

  • nem működtet jutalékrendszert
  • az az illető azt mondta, elszámolnivalója van vele, pedig nincs
  • sem Berki Józseffel, sem a hangfelvételen elhangzó semmilyen más Berkivel nem áll kapcsolatban, nem ismeri őket, nem találkozott velük.

Ezeken túl sajtó-helyreigazítási eljárásokat is kilátásba helyezett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »