Újabb álorvosbotrány: letartóztatták a hamis egészségügyi dokumentumokat kiállító sarlatánt

Újabb álorvosbotrány: letartóztatták a hamis egészségügyi dokumentumokat kiállító sarlatánt

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki hamis orvosi iratokat állított ki, és akinél több orvosi pecsétet találtak, holott nem szerepel orvosként semmiféle egészségügyi intézmény nyilvántartásában – közölte szerdán a bukaresti rendőr-főkapitányság.
A 26 éves férfit kedden vette őrizetbe a rendőrség egy nő panasza nyomán, akinek kiállított egy orvosinak nevezett dokumentumot, ám amiről később kiderült, hogy hamis. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi ellen a szakma jogtalan gyakorlása, csalás, okirat-hamisítás, hamis eszközök használatának gyanúja miatt indult kivizsgálás.

A nő tavaly decemberben jelentette a rendőrségen, hogy a fővárosi harmadik kerületben vizsgálatra jelentkezett egy magántulajdonban lévő orvosi rendelőben, ahol kifizettették ugyan vele a vizsgálat ellenértékét, de magát a vizsgálatot nem végezték el, csak kiállítottak egy dokumentumot a feltételezett diagnózissal.

Hírdetés

A nővel később egy szakképzett orvos közölte, hogy a kiállított dokumentum nem tükrözi a valós egészségügyi állapotát.

Az Agerpres hírügynökség közölte, a rendőrség kiszállt a címre, ahol az állítólagos orvosi rendelő működött, és amelyet a szóban forgó 26 éves férfi képviselt. A férfinél több, különböző szakorvosi vonatkozású pecsétet találtak, valamint olyan igazolványokat és okleveleket, amelyek az alapos gyanú szerint hamisak.

Később a férfi nevét is leellenőrizték minden egészségügyi nyilvántartásban, és kiderült, hogy egyik hivatalos listán sem szerepel orvosként. Ez már a harmadik eset egy hónap leforgása alatt, hogy szakirányú végzettség és az orvosi praxisra feljogosító hivatalos dokumentumok nélkül tevékenykedő álorvost lepleznek le a román hatóságok.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »