Újabb áldozatra bukkantak a Hableány kiemelésekor

Újabb áldozatra bukkantak a Hableány kiemelésekor

A kiemelés kritikus folyamat, minden pontja veszélyes és kockázatos – mondta a TEK társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője. A hajó egyik része már megjelent a felszínen. Cikkünk folyamatosan frissül.

Az ellenőrzések után kedden reggel a tervek szerint megkezdődött a tervek a Hableány kiemelése.A hajó kapitányi vezetőállása megjelent a felszínen. Most a részletes átvizsgálás zajlik, áldozatok után kutatnak – mondta az InfoRádiónak a helyszínről Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője.

Hozzátette: a búváros kutatása időigényes munka, így még várni kell arra, amíg a végső kiemelésig eljutnak.

Jasenszky Nándor közölte: az emelés első fázisától nem érte sérülés a hajót.

A kiemelés kritikus folyamat, minden pontja veszélyes és kockázatos,

ahogy a búvároknak is az. Szintén veszélyes lesz a kiemelés és az áthelyezés is – tette hozzá.

Hírdetés

Az InfoRádió helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy holttestet találtak a kapitányi hídon. Vélhetően a Hableány kapitányára bukkantak. Az áldozatot fekete zsákba helyezték és elszállították.

Most kicsit visszaeresztik a hajót a vízben és közelebb helyezik a bárkához, amelyen a szakemberek tartózkodnak.

A következő lépésként a teremszintig, utána a vízvonalig emelik a hajót, majd végül az egész járművet a felszínre hozzák, és az előre odavitt uszályra helyezik.

A Margit híd déli gyalogos járdáját lezárták, az autósok elől egy sávot zártak le.

A kiemelési művelet akár 6 órán át is eltarthat.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, nyolc embert még keresnek: hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát.

A dunai hajóbalesetről mindent elolvashat ITT.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »