Újabb 46 omikronos esetet azonosítottak Magyarországon

Újabb 46 omikronos esetet azonosítottak Magyarországon

További 46 omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában, így eddig 61 embernél igazolták a koronavírusnak ezt a variánsát – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portál azt írta, az omikron vírusvariáns már több európai országban erősen terjed és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat.

Hírdetés

Kiemelték, továbbra is az oltás felvételére kérik az oltatlanokat és azokat is, akiknek a megerősítő oltás hiányzik, mert minden variánssal szemben jóval nagyobb védelmet nyújt az oltás.

A kiemelt kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással, januárban pedig több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást – ismertette a kormányzati portál.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »