Új üzletközpont nyílt Rimaszombatban

Új üzletközpont nyílt  Rimaszombatban

Sok-sok évnyi építkezés és az átadás többszöri elhalasztása után október végén végre megnyílt az RSPark névre keresztelt üzletközpont Rimaszombatban.

A város szívében, az egykori piaccsarnok területén egy modern, acél-beton-üveg szerkezetű multifunkciós épület kapott helyet, amelyben különböző méretű üzlethelyiségek, piaci standok, kávézó, kiadó hotelszobák és irodák kerültek kialakításra.

A régi piac területét 2006-ban vette meg az önkormányzattól a rimaszombati Real-Rent cég, amely akkor 3-4 évre tervezte a létesítmény megépítését és átadását, végül ez csak idén ősszel, az eredeti tervekhez képest csaknem 10 évvel később valósulhatott meg.

A többemeletes épület azonban még mindig nem teljesen befejezett, jelenleg két szint áll az árusok, a vásárlók és a bérlők rendelkezésére. A további emeleteket fokozatosan fejeznék be és adnák át használatba.

Hírdetés

A Bartók Béla utca felőli főbejárat előtt két utolsó piaci fabódé maradt hírmondónak. A külső árusítóhelyek többsége az ősz folyamán bezárt, és némelyikük áttelepült bentre, a fűtött térbe. A piaci árusok és a kézművesek számára itt 10-15m2-es standokat kínálnak, de igény szerint ettől nagyobb, 25, 50, sőt akár 800 négyzetméteres helyiségek bérbevételére is van lehetőség.

A kérdés csak az, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben lesz-e irántuk érdeklődés. Kristián Podhradský, az üzletközpontot tulajdonló JK&SN GROUP ügyvezetője szerint a város központjához közel eső, modern épület több szempontból előnyös, mert a fedett és fűtött épületben az árusok számára villanyt, vizet is tudnak biztosítani, így az eddigiektől kulturáltabb módon folyhat a piacozás. Bízik benne, hogy az átmeneti válságot követően az emeleti helyiségek sem maradnak kihasználatlanul, és lesz irántuk kereslet.

A több mint 2000 m2 alapterületű létesítményhez egy föld alatti garázs is tartozik, mintegy ötven parkolóhellyel. Ez az első mélygarázs a gömöri városban, s a megnyitást követő hónapokban ingyenesen használható.    

Megjelent a Magyar7 hetilap 2020/47. számában. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »