Új útvonalat nyitottak a migránsok Németország felé

Németországot már nem csak délről ostromolják a migránsok. Angela Merkel német kancellár azt hihette, hogy a déli határokon újra-bevezetett határellenőrzésekkel és a nyugat-balkáni útvonal lezárásával visszanyerte országhatárai felett az uralmat. Tévedett.

 

Azon túl, hogy a balkáni útvonal lezárásában Németországnak amúgy sem nem voltak érdemei, a migránsok új útvonalakat fedeztek fel, hogy eljussanak a nyugat-európai országokba – Lengyelországon keresztül.

 

A lengyel-német határszakaszon a Politico.eu szerint egekbe szökött az illegális bevándorolók száma, ráadásul ezzel párhuzamosan megnőtt a biztonsági kockázat is.

 

A Lengyelországon keresztül utazó migránsok legnagyobb része Csecsenföldről érkezik, ahol az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyert az Iszlám Állam. A csecsenföldi szeparatisták évtizedek óta harcolnak Oroszország ellen függetlenségükért, így a térség komoly feszültségek forrása.

 

A német hatóságok erejét jelentősen leköti a városok és a déli határszakasz védelme, ezért nincs kapacitásuk arra, hogy minden egyes kelet felől érkező bevándorló hátterét megvizsgálják.

 

A orosz állampolgárságú bevándorlók száma a januári havi 307-ről júniusra 1835-re emelkedett.

 

A pénz sem utolsó szempont: Németország hatékony (Schengenen belüli) határvédelme több mint 10 milliárd euróba kerülne.

 

Politico.eu

Nyitókép: Sputniknews.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »