Új térképpel segíti a közlekedést a BKK

Az aktuális fővárosi közlekedési hálózatot és az éjszakai járatokat is bemutatja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legújabb, papír alapú, nagyméretű térképe.

A régóta forgalomban lévő zsebtérképek mellett az új kiadvány tartalmazza Budapest összes metró-, HÉV-, villamos- , trolibusz- és autóbuszvonalát, illetve a turisták és kirándulók számára fontosabb siklót és libegőt, valamint a menetrend szerint közlekedő hajójáratokat is – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Hozzátette: a hagyományoknak megfelelően a térkép használói részletesebb felbontásban ismerkedhetnek meg a belvárosi területekkel, emellett külön felületet kapott az éjszakai járatok hálózata is.

A BKK ügyfélközpontjaiból ingyen elvihető, 23 ezer példányban kinyomtatott térkép hátoldalán a járatok végállomásait és a vonalakra jellemző járatsűrűség adatait lehet megtekinteni.

A hagyományos megjelenésű térkép kibontva 66×91, összehajtva pedig 11×22 centiméteres.

A közleményben felhívták a figyelmet a társaság online térképeire is. A csaknem harmincféle online térkép között megtalálhatók Budapest egyes városrészeinek közlekedéshálózati rajzai, a kötöttpályás vonalak, az éjszakai járatok térképei, de külön rajzokon megtekinthetők egyebek mellett a Mol BuBi gyűjtőállomások, a P+R parkolók, illetve a turista autóbuszok számára javasolt parkolóhelyek. Továbbá kiemelték a központ honlapján megtalálható utazástervező, illetve a Futár aloldal és mobilalkalmazás adta lehetőségeket is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »