Új tagokkal bővült a Híd; Bugár szerint erősödik a párt

Új tagokkal bővült a Híd; Bugár szerint erősödik a párt

A Most-Híd párt új tagokkal bővült: Andrej Hrnčiar parlameni alelnökkel, aki Túrócszentmárton polgármestere is egyben; Peter Antal parlamenti képviselővel, aki Garamszentkereszt polgármestere is egyben; ezenkívül Rigó Konrád kulturális államtitkárral és Igor Éderrel, Nyitra megye alelnökével. A pártba nemrég lépett be Cséfalvay Katalin képviselő is, a parlament Külügyi Bizottságának elnöke.

„A #Sieť párt felbomlása után azon gondolkoztunk, hogy hová csatlakozzunk. A Most-Híd frakciója képviselte a hozzánk legközelebb álló értékeket. A pártba való mai belépésem logikus és természetes kicsúcsosodása a frakcióban végzett kétéves munkának és azoknak a kapcsolatoknak, melyek a frakción belül megvannak. Bugár Béla pártelnök személye is az okok egyike volt, akárcsak a párt Európa-párti irányultsága” – magyarázta Hrnčiar a döntését.

 

Antal elmondta, hogy számára a Most-Híd teret adott arra, hogy az elképzeléseit törvényjavaslatok formájába önthesse. „Ezek nemcsak a városoknak és falvaknak segítenek, hanem az ott lakóknak is. A Most-Híd tényleg egy standard politikai pártként működik, amelynek a struktúrái is működnek. Ezért szeretnék a Most-Hídnak segíteni a szlovák régiókban is, ahol aktívabb szeretnék lenni” – jelezte.

Hrnčiar már korábban is volt a Most-Híd tagja, később a Sieť párt egyik alapítója lett, amelyből azonban később kilépett, és a Most-Híd frakciójához csatlakozott. Antal Csicsai Gábor (Most-Híd) helyére érkezett a parlamentbe, aki most a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »