Új szubvenciós programot indít a kulturális minisztérium

Új szubvenciós programot indít a kulturális minisztérium

A Szlovák Kulturális Minisztérium egy új szubvenciós programot indít azok számára, akik eddig nem folyamodhattak támogatásért. A kultúrához és kreatív iparhoz köthető műszaki és támogató szakmákat űzők a március és szeptember közötti időszak után havi 540 euró, vagyis összesen legfeljebb 3780 euró támogatást igényelhetnek.

Erről Natália Milanová (OĽANO) kulturális miniszter számolt be egy pénteki sajtótájékoztatón.

Hírdetés

Az aktuális felhívás a kultúra területén dolgozó, önálló keresőtevékenységet végző személyeket és a szabad foglalkozásokat űzőket érinti. A támogatást igénylőnek első lépésben kérvényeznie kell a Művészeti Alaptól (FPU) a felvételt a kultúra területén tevékenykedő egyéb szakemberek nyilvántartásába.

Ezután regisztrálnia kell a kulturális minisztérium támogatási rendszerében, majd kitölteni egy elektronikus kérvényt. A dokumentumot ki kell nyomtatni, majd postázni a minisztérium címére. Pozitív elbírálás esetén a pénzt a miniszter asszony elmondása szerint már decemberben utalni fogják. Az érdeklődők minden szükséges információt megtalálnak a kulturális minisztérium weboldalán. A kérdéseiket feltehetik e-mailben ([email protected]) és a következő telefonszámon is: +421 2 32 184 357.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »