Új szerződést kötöttek Besztercebánya és Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviselői

Új szerződést kötöttek Besztercebánya és Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviselői

Az új szerződés, amelyet szerdán írtak alá a szlovákiai Besztercebánya megye és a magyarországi Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviselői a rimaszombati járásbeli Tiszolcon, a jövőbeni regionális együttműködés alapköve lesz. Ezt Ján Lunter besztercebányai megyefőnök jelentette ki, miután aláírta a megállapodást.

A megyefőnök elmondta: konkrét javaslatokról is szó esett, például a Rimaszombat és Miskolc, valamint a Salgótarján és Losonc közötti járatok elindításáról. Lunter ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy jelenleg vonattal vagy busszal nem lehet eljutni egyik megyéből a másikba.

Hírdetés

A közlekedés mellett a két megye az idegenforgalom területén is együtt akar működni. A szerződés jó alapot nyújt a két régió községei közötti partneri együttműködéshez, valamint megkönnyíti az Interreg Szlovákia-Magyarország határon átnyúló együttműködési programhoz való csatlakozást is, hangsúlyozták az aláírók.

Bánné Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke rámutatott: korábban már kötöttek egy együttműködési szerződést. Most eljött az ideje, hogy ez utóbbira építve új kapcsolatokat teremtsenek. Úgy véli, a határon átívelő regionális együttműködés és fejlődés sokféleképpen megvalósítható.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »