Új szabályok szerint léphetnek be Szlovákiába a szomszédos országokból érkezők

Új szabályok szerint léphetnek be Szlovákiába a szomszédos országokból érkezők

A Szlovákiával szomszédos ún. zöld országokból június 14-től, hétfőtől új szabályok szerint lehet majd belépni az országba. A Szlovákiába érkező, a szomszédos országokban élők beléphetnek 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel. A hírről Eduard Heger szlovák kormányfő számolt be a kormány szerdai ülését követően.

Heger egyúttal informálta a nyilvánosságot a Magyarországgal, Ausztriával, Csehországgal és Horvátországgal kötött megegyezésről is, melynek köszönhetően a beoltott szlovákiai kirándulók teszt- és karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza a fent említett országokból, amennyiben az oltás első adagjának beadása után eltelt legalább 22 nap. Heger elmondása szerint Szlovéniával is tárgyalnak már ugyanezekről a feltételekről.

Hírdetés

A kormányfő szerint a szlovákiai járványügyi helyzet továbbra is javul, ezért a kormány olyan intézkedéseket készít elő, amelyek lehetővé teszik, hogy a lehető leghatékonyabban utazhassanak kirándulásokra az emberek.

Június 14-től módosul az utazási szemafor. A turistacélpontnak számító Egyiptom fekete besorolásba kerül

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »