Új sorozatban mutatkozik be a magyar férfi vízilabda-válogatott

Märcz Tamás együttese az Európa Kupán szerepel, melynek selejtezőjében Grúzia, Románia, Franciaország, valamint Spanyolország lesz az ellenfél. A mérkőzéseket Kecskeméten játsszák.

„Ütős, lendületes csapata van a válogatottnak – mondja a szövetségi kapitány.”

Szüksége is van a lendületre magyar férfi vízilabda-válogatottnak. Märcz Tamás együttese egy új sorozatban, az Európa Ligában méretteti meg magát. A kecskeméti selejtezőben Grúzia, Románia Franciaország, valamint Spanyolország lesz ellenfél. Az ötösből három csapat jut a döntőbe.

„Az egyik legfontosabb értéke ezeknek az év közi tornáknak, hogy már úgy érkezzünk a nyári nagy tornákra, legyen az Eb, vb, vagy olimpia, hogy már formálódott a válogatott. Nekünk ez egy nagyon fontos lehetőség, hiszen sok mérkőzésre van szüksége a megfiatalodott csapatnak, hogy összeérjen” – emelte ki Märcz Tamás.

A tavaly nyári budapesti vizes vb-n ezüstérmet szerző csapatból nyolcan maradtak a 5-ös keretben. Mezei Tamás szerint az új sorozat jó lehetőség a játékosok számára, hogy megmutassák mit tudnak.

„Aki válogatott szeretne lenni, és akinek komoly céljai vannak a válogatottban, szeretne címeket, érmeket nyerni, az mindenképpen úgy fogja fel, hogy hasznos ez a torna. Lehet bármennyit edzeni, a meccsrutin nagyon sokat számít, bizonyos játékosoknak ez is jót tehet a későbbiekben” – nyilatkozta a sportoló.

A magyar csapat 4 nap alatt 4 mérkőzést játszik. Csütörtökön Grúzia lesz az első ellenfél. majd sorrendben Románia, Spanyolország és Franciaország következik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »