Új részletek derültek ki Sas József búcsúztatásáról

Új részletek derültek ki Sas József búcsúztatásáról

A művészt a Kozma utcai temető művészparcellájában helyezik örök nyugalomra.

A Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója szombat éjszaka, 82 éves korában hunyt el szerettei körében. A temetését, zsidó szokás szerint, a halála napjától számított pár napon belül rendezik, erről egyelőre nem adott ki a család hivatalos tájékoztatást, de valószínűsíthető, hogy csütörtökön vagy pénteken a Kozma utcai zsidó temetőben – írja a Bors. Sas József földi maradványait a szabadban ravatalozzák fel, majd a művészparcellában helyezik örök nyugalomra.

Hírdetés

Illusztris társaságba kerül, Kabos László, Szenes Iván, Kellér Dezső szomszédságába – fogalmazott a bulvárlapnak Heller Tamás, a művész egykori kollégája, jó barátja, aki, mint mondat: igyekszenek úgy viselni a tényt, hogy elment, ahogyan Sas József is szeretné odafenn. „Tudom, hogy nem szeretné, ha sírnánk a temetésén. Azt akarná, hogy hangozzanak el a régi nagy poénjai, a kedvenc dalai, azok a történetek és élethelyzetek, amelyeket együtt éltünk meg.”

A Bors információi szerint Sas József temetésén beszédet mond majd Heller mellett, Selmeczi Tibor, Baranyi Péter, és Gálvölgyi János is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »