Új próbálkozás Óbudán: hangszínház

Új próbálkozás Óbudán: hangszínház

A jeleneteket sajátos módon, díszlet, jelmez és koreográfia nélkül adják elő a színészek.

Újfajta műfajjal, hangszínházi előadásokkal várják a színházkedvelőket Óbudán. A jeleneteket sajátos módon, díszlet, jelmez és koreográfia nélkül adják elő a színészek. Az első előadás szeptember 27-én lesz látható – írja a hirado.hu.

Hírdetés

„A hangszínházba érkezőknek nem hagyományos színházi élményben lesz részük, hiszen az előadások alatt nem lesz díszlet, jelmez, nem lesz színészi játék, sem koreográfia, csupán a színészek hangja és különböző zenék hallhatók, amelyek segítik a megértésben a közönséget” – mondta Bernát László forgatókönyvíró az M1 Ma reggel című műsorában.

Rák Kati színművész elmondta, a hangszínháznak köszönhetően a nézők a színészek energiáit is láthatják, nemcsak tehetségüket. Hozzátette, a tapasztalatok azt mutatják a nézőknek nem hiányzik a díszlet, a koreográfia, mivel a történet, amit előadnak, olyan erős, hogy magával ragadja a jelenlévőket minden kiegészítő, díszítő elem nélkül.

“A képzelet mindig sokkal többet ad, mint a valóság. A hangszínházban a felnőttek újra gyerekek lehetnek, és megtapasztalhatják azt, milyen határtalan is tud lenni a fantáziájuk” – mondta Rák Kati.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »