Új pénzérmék és bélyegek is érkeznek hamarosan

Új pénzérmék és bélyegek is érkeznek hamarosan

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) forgalmi és emlékérmét, a Magyar Posta pedig alkalmi bélyegblokkot bocsát ki a családok éve alkalmából – jelentették be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az eseményen bemutatták az ötvenforintos érme emlékváltozatát, a tízezer forint névértékű ezüst és a kétezer forint névértékű színesfém emlékérmét, valamint az alkalmi bélyegblokkot. Az új pénzérméket hivatalosan május 25-én bocsátja ki a jegybank.

A kibocsátásra kerülő 50 forintos érmék névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintos érme címletoldalával, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett a Családok éve program logója szerepel, központjában stilizált családábrázolással. Az érme tematikus oldalát Kósa István tervezte.

A két- és tízezer forintos emlékérméket Endrődy Zoltán ötvös iparművész tervezte. Mindkét emlékérme azonos érmeképpel jelenik meg, csak értékjelzésükben különböznek.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt mondta, az érmék és a bélyegek bemutatják, hogy a magyaroknak a család az első, valamint lenyomatot adnak és évtizedekig megőrzik az emlékét annak, hogy 2018 a Családok éve.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »