Új pavilonnal bővülhet a rimaszombati kórház

Új pavilonnal bővülhet a rimaszombati kórház

Egy teljesen új pavilont építene a rimaszombati kórház területén a kórházat üzemeltető Egészség világa (Svet zdravia) hálózat, amely a kormány kórházreformjának ellenére is érdekelt a regionális kórházak fejlesztésében.

A mai napon a megyei képviselő-testület határozatot fogadott el Besztercebánya megye és az Egészség világa hálózat közti együttműködésről  – számolt be róla a megyei önkormányzat keddi sajtótájékoztatóján Ján Lunter.

Besztercebánya megye elnöke ismertette, hogy a kerületben két kórház (a garamszentkereszti és a rimaszombati) van, amelyet az Egészség világa bérel a megyétől és üzemeltet. Hozzátette, hogy a megyének is érdekében áll az egészségügyi ellátás fejlesztése, ezért örvendetesnek tartja és támogatja a fenntartó ez irányú terveit.

Hírdetés

Radoslav Čuha, a ProCare és az Egészség világa igazgatója elmondta, hogy ambíciózus fejlesztési terveik vannak, amelyekkel az egészségügyi minisztériumhoz fordulnak, abban bízva, hogy a helyreállítási alapból sikerül forrásokat elkülöníteni ezekre a célokra. Sikeres pályázat esetén 2026-os céldátummal számolnak a projektek megvalósítását illetően.

Ján Lunter hangsúlyozta, hogy a megye nem vesztené el a tulajdonjogát a kórházakat illetően, a bérleti feltételeket pedig az új szerződésben tisztázzák majd.

Juhász Péter megyei képviselő, a rimaszombati kórház sebészeti osztályának főorvosa szintén örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban. Felhívta a figyelmet, hogy mindkét érintett térségnek stabilitásra van szüksége, úgy az egészségügyi dolgozók, mint a páciensek szempontjából is. Mivel ezekben a régiókban alacsonyabb az életszínvonal, fontos lépés lehet ez ahhoz, hogy a normális élet feltételei megteremtődjenek helyben is, a fejlettebb országrészekhez hasonlóan. 

Cziprusz Zoltán megyei képviselő portálunknak elmondta, hogy további részleteket szerdai sajtótájékoztatójukon árulnak el, melyet a rimaszombati Csillagházban tartanak majd a kórházfejlesztés és megyei költségvetés témájában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »