Új pályázatot írtak ki az energiahatékonyság javítására

Új pályázatot írtak ki az energiahatékonyság javítására

A Miniszterelnökség új, 35 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett az energiahatékonyság megújuló energia felhasználásával történő javítására a Vidékfejlesztési program részeként. A támogatásra február 19-től lehet kérelmet beadni.

A Miniszterelnökség a forrásátcsoportosítás lehetőségével élve, elsősorban megújuló energia felhasználásával történő, energiahatékonyság javítását szolgáló új, 35 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a Vidékfejlesztési programban, a felhívásra 2018. február 19-től nyújthatók be a támogatási kérelmek – közölte a tárca.

A Mezőgazdasági és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása című pályázatra mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások nyújthatják be kérelmüket, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon.

Hírdetés

Az első értékelési szakasz 2018. március 19-ig tart.

A közlemény szerint az innovatív és környezetbarát, az energiahatékonyság javítását elsősorban megújuló energia felhasználásával szolgáló fejlesztések megvalósítására egyéni projekt esetén maximum 500 millió forint, kollektív projekt esetén pedig legfeljebb 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető.

A Miniszterelnökség az érdeklődőknek azt javasolja, hogy a pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódjanak.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »