Új ösvényen a TransylMania

Új ösvényen a TransylMania

Akik Erdővidék legismertebb együttesét, a TransylManiát kicsit is szeretik, ki ne hagyják a Barót Napok vasárnap esti, emlékezetesnek ígérkező koncertjét: megismerhetik a zenekarhoz csatlakozó három új tagot, s kisebb meglepetést nyújthat az eddigiektől némiképp eltérő stílus és hangzás is. Nem, nem lesz nagyon más, marad az etno-rock, de finom elhajlás lesz érzékelhető a dzsessz irányába, amitől azt remélik, jellegzetesebbé válik zenéjük.

A fennállásuk tizennégy éve alatt megjelent négy és „fél” albumot követően – Legyen úgy, mint régen volt (2004), El ne add az ősi házat (2006), Mert tudnom kell… (2008), a Kormoránnal közös A nemzet szolgálatában (2013) és a Tizenkettő (2014) – a zenekar örökös tagjai, Cseresznyés „Csönye” Szilamér és Tókos Imre úgy vélték, új kihívást jelentene, ha a régi formát és tartalmat meghagyva, de annak új megközelítést adva zenélnének tovább.

A váltást segítette, hogy néhány tagjuk úgy döntött, magánéleti megfontolásból vagy más zenei kihívást keresve kilép az együttesből – Cseresznyés Cecília gyermeknevelési szabadságát tölti, Máthé Melinda, Pakot „Paki” István és Gáspár Csaba máshol zenél tovább –, így jóformán újjá kellett építeni a TransylManiát.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »