Új online katalógus a Zselízi Városi Könyvtárban

Új online katalógus a Zselízi Városi Könyvtárban

A Zselízi Városi Könyvtár az Infogate elnevezésű projektbe bekapcsolódva új, elektronikus szolgáltatásokat nyújt olvasóinak.

Az Infogate projekten belül a BibLib almodult használva minden regisztrált olvasó kap egy egyedi PIN-kódot, amivel az így létrejövő saját MyLib-fiók összekapcsolható a könyvtár olvasófiókjával. A regisztráció ide kattintva hajtható végre.

– foglalta össze Plizga Sylvia könyvtáros a Zselízi Városi Könyvtár céljait.

Hírdetés

Ennek első lépéseként a Művészeti Alap (Fond na podporu umenia) támogatásával 2018-ban beltéri fejlesztéseket valósítottak meg. Az intézmény termeinek felújítása során nem csupán a könyvespolcokat, hanem a több mint negyvenéves berendezést, a régi függönyöket és a szőnyegeket is kicserélték. Az újonnan megvásárolt székek, padok és asztalok elrendezése egyszerre több olvasó befogadását is lehetővé tette.

A napokban vált elérhetővé a mintegy 1200 állandó olvasóval rendelkező intézmény új elektronikus szolgáltatása. Az Infogate elnevezésű online katalógus segítségével a regisztrált olvasók hozzáférhetnek a könyvtár adatbázisához, figyelhetik és lefoglalhatják az olvasandó kötetet, sőt a kikölcsönzött könyv kölcsönzési idejének virtuális módon történő meghosszabbítására is lehetőségük van.

A 36 ezernél is több kötetet tartalmazó könyvtár elektronikus adatbázisában nem csak a regisztrált tagok böngészhetnek. A BibLib online katalógus számos funkciójáról a Zselízi Városi Könyvtár honlapján, ide kattintva is megtudhatnak részleteket, s bár az online katalógus kezelése nem bonyolult, a felmerülő kérdésekre szívesen válaszolnak a 0905 712 839-as telefonszámon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »