Új névsorral készül az MSZP

Az egyéni országgyűlési képviselőjelöltekkel kapcsolatban ma délután hozza meg döntését az MSZP budapesti párttanácsa – tudta meg a Magyar Idők. Információnk szerint a választókerületek javaslatai alapján ezen már csak szocialista jelöltek szerepelnek, a Demokratikus Koa­líció aspiránsait ugyanis levették arról a korábbi listáról, amelyet mi hoztunk nyilvánosságra. Ugyanakkor sokak szerint ezzel csak a tagságot akarják megnyugtatni, a háttérben továbbra is folynak az alkudozások a két párt között, vagyis újabb és újabb tervezetek kerülhetnek nyilvánosságra.

Az eredeti elképzeléseket korábbi cikkünkkel felborítottuk, így ma teljesen új listáról döntenek a fővárosi szocialisták – értesült a Magyar Idők.

Több szocialista politikus is bírálta lapunkat, amikor nyilvánosságra hoztuk az MSZP és a DK különalkuján alapuló listát a fővárosi egyéni országgyűlési képviselői helyekről.

– Nagyon alátettek a pártnak azzal a listával – mondta kollégánknak a párt egyik politikusa a napokban, és egyúttal felhívta a figyelmünket a párttanács csütörtöki ülésére.

Úgy tudjuk, a korábbi listáról lekerült a DK-s politikusok neve, azaz Vágó István, Varju László, Gy. Németh Erzsébet, Élő Norbert és Lakos Imre sem szerepel az átírt tervezeten.

Emellett más változásokról is beszámoltak a Magyar Időknek szocialista politikusok. Úgy tudni, az 1. számú országos egyéni választókerületben (OEVK) korábban Bárány Balázs neve merült fel, most viszont Kovács Alex, Molnár Gyula kabinetfőnöke indulna. Józsa István is felkerült a listára, ő a 2. számú választókerületben mérettetheti meg magát. Indulhat a posztért Molnár Zsolt a 4., Devosa Gábor az 5. és Lukóczki Károly a 14. számú körzetben, Szenteczky János a 17-esben. Molnár Gyula pártelnök a 18-as OEVK-ban gyűjtheti a szavazatokat, Tüttő Kata pedig 3-as számúban. Visszakerült a listára Móricz Eszter, akit korábban azért bírált pártja, mert támogatta a kvótaellenes népszavazást.

Többen arról számoltak be, hogy Újpesten ismét Horváth Imrét indíthatják. Emlékezetes, amikor felmerült, hogy Kiss Péter volt körzetét, a biztosan szocialista fellegvárnak számító Újpestet átadnák a DK-s Varju Lászlónak, akkor Horváth Imre, az MSZP országgyűlési képviselője kijelentette, ő mindenképp megméretteti magát, akár független jelöltként is.

Szocialista forrásaink arról számoltak be, hogy Pál Tibor, Hiszékeny Dezső,Tóth Csaba, Burány Sándor, Kiss László, Kunhalmi Ágnes, valamint Hiller István neve „betonbiztos” a listán, ugyanakkor hozzátették: ez a lista nem szól másról, csupán arról, hogy megnyugtassák a tagságot. Úgy fogalmaztak, hogy ezek a nevek nincsenek kőbe vésve, ugyanis a háttérben folyamatosak a tárgyalások a DK-val. A lehetséges forgatókönyvek egyike szerint az is előfordulhat, hogy fél év múlva visszaléptetnek jelölteket, akik közül néhányan majd az országos pártlistára kerülnek fel.

Volt, aki azt sem zárta ki, hogy mégis együtt indul közös listán a 2018-as választáson az MSZP és a DK.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »