Új MRI-készülékkel bővül a komáromi kórház

Új MRI-készülékkel bővül a komáromi kórház

Az AGEL csoporthoz tartozó kórház tovább folytatja az egészségügyi intézmény fejlesztését. Idén újra nyitották a felújított Klinikai és Sugáronkológiai Osztályt, a nyáron pedig megnyitotta kapuit a teljesen új sürgősségi betegellátó is. Ezt követi egy másik újdonság: decemberre elkészül az új mágnesesrezonancia-vizsgáló; az első betegeket már januárban várják – tájékoztatta portálunkat a kórház.

Filkó Gabriella, az AGEL Komáromi Kórházának igazgatóhelyettese elmondta, bár az alapkőletételre már februárban sor került, az MRI-vizsgálót csak szeptemberben kezdték el építeni, mivel az augusztusban átadott új sürgősségi betegellátó recepciójának közvetlen közelében alakították ki, tehát „szorosan összefüggött a sürgősségi recepció átadásával és elindításával” – magyarázta.

Hozzátette, a kivitelezési munkálatok befejezését november végére várják, december elején pedig megkezdődik az új berendezés telepítése is, ami körülbelül három hetet vesz igénybe, amely a Komáromi járásban élő több mint 100 ezer lakost fogja szolgálni. A több mint 1,5 millió eurós beruházást a komáromi kórház forrásaiból finanszírozzák.

Hírdetés

Az MRI – vizsgálót a közeljövőben összekapcsolják az onkológiai központtal, tudtuk meg. „Mi, egészségügyi dolgozók nagyon várjuk az új technológiát, a minőségi, új és modern berendezésekkel való munkát, de elsősorban jó egészséget kívánunk az embereknek, hogy minél kevésbé függjenek tőlünk” – fűzte még hozzá a komáromi kórház igazgatóhelyettese.

Alkalmas különféle betegségek, sérülések, gyulladások, és fejlődési rendellenességek diagnosztikájára – előnye, hogy a vizsgálat teljesen fájdalommentes. A pácienst erős homogén mágneses mezőbe helyezik, rövid rádiófrekvenciás impulzust küldenek a testébe, és amikor az impulzus véget ér, egy gyenge jelet érzékelnek, amelyet a páciens teste generál, és ez alapján rekonstruálják magát a képet. Az egyes szerveket nagyon vékony szeletekben, különböző síkokban képezik le, hasonlóan a CT-vizsgálathoz, de egyes betegségek, például az agy és a gerincvelő, illetve a lágyrészek és az ízületek sérülései esetén jobban felismerhetők – tájékoztatott a komáromi kórház.

(SzE/AGEL/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »