Új módszerrel kényszerít a Micrsoft a Windows 10-re

Új módszerrel kényszerít a Micrsoft a Windows 10-re

A Microsoft kezdi kihúzni a gyufát. Először kéretlen előugró ablakokkal bombázta a felhasználókat, felhívva a figyelmet új Windows 10 rendszerére, majd leállította a régebbi verziók támogatását, ezután beütemeztette a kéretlen frissítést minden számítógépen, most pedig anélkül is elindítja, hogy a felhasználók jóváhagynák azt.

 

Eddig nyilvánvaló volt, hogy az operációs rendben az „X” (az ablak kizárásán kívül) elutasítást jelent. Az előugró üzenet eltűnik, és a felajánlott alkalmazás nem indul el – függetlenül attól, hogy nyomtatásról, letöltésről vagy bármi másról van szó.

 

A Microsoft múlt héttől átírta ezt a szabályt azzal a céllal, hogy kikényszerítse a felhasználóktól a Windows operációs rendszer 10. verziójának telepítését. Az elég agresszív marketingpolitika a cégeket és a hétköznapi felhasználókat is érinti.

 

Ha bezárja a Windows 10 telepítésére felszólító ablakot, a Microsoft ezt „hallgatás, beleegyezésként” értékeli, és minden további nélkül telepíti az új operációs rendszert. Utólagos megoldást csak a rendszer-visszaállítás jelenthet.

 

A rendszer nem kívánatos telepítődése komoly problémát okozhat mindenki számára. A nyitva hagyott dokumentumok elveszhetnek, a futó programok leállnak. A vállalatoknál a speciális információs rendszerek megbénulhatnak, mert nem feltétlenül képesek futni a Windows 10 rendszeren.

 

Mindesetre a Microsoft úgy hirdeti, hogy az ingyenes frissítés csak július 29-ig elérhető. Addig is mindent felhasználható eszközzel megpróbálja rátukmálni új termékét a gyanútlan fogyasztókra.

 

eTrend.sk

Nyitókép: techspot.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »