Új módszer – regenerálják a fogakat!

Új, injekció és fúrás nélküli, öngyógyító módszert találtak ki londoni fogorvosok a fogszuvasodás kezelésére. Már csak alig néhány év, és újranövesztik a fogainkat.

A jelenlegi módszerrel a fogszuvasodást fúrással és az üreg amalgámmal vagy műgyantával (kompozit tömés) kitöltésével kezelik. A londoni King’s College tudósai által kidolgozott új módszer lényege, hogy az – tömés helyett – a fogak regenerálódását segíti elő – közölte a The Guardian cikke nyomán az MTI. Az angol rövidítéssel EAER (árammal gyorsított és fokozott ásványpótlás) néven ismert új módszert három év múlva már a fogorvosi rendelőkben is alkalmazhatják. Persze az a legegyszerűbb, ha nem hagyjuk elromlani a fogainkat, ehhez viszont le kell számolnunk a tévhitekkel.

Az EAER eljárással felgyorsítják a sérült fog kalcium- és foszfátfelvételét. Az eljárás során kijavítják a megsérült fogzománcot, majd az ásványokat gyengeáram segítségével irányítják a sérült helyre. „A jelenlegi kezelési módszer nem ideális. Amikor töméssel kezeljük a fogat, elindul egy fúrás–újratömés ciklus, és végül egyetlen tömés sem végleges. A mi módszerünk nemcsak kíméletesebb a pácienshez, és előnyösebb a foga számára, de várakozásaink szerint legalább annyira költséghatékony is lesz. A szuvasodás elleni küzdelem mellett pedig a fogak fehérítésére is alkalmas” – mondta Nigel Pitts professzor, a King’s College fogászati karának tanára.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Mindent a fogszuvasodásrólFogszuvasodás: az első jelekRovatok: ÉletmódTelepülés: Nagy-BritanniaCímkék: fogászat, London, fogszuvasodás, fogakForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »