Új migránsútvonalak indokolhatják az osztrák intézkedéseket

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonság főtanácsadója szerint Ausztria fokozott határőrizeti intézkedései arra utalnak, attól tartanak, hogy Ausztria felé tolódik a migránsok útvonala.

Az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában ezt annak kapcsán mondta, hogy az osztrák rendőrök vasárnap embercsempészeket, illegális bevándorlókat keresve az osztrák-magyar határátkelőhelyeken fokozott ellenőrzést tartottak. Az intézkedés következtében több mint tíz kilométeres torlódás alakult ki Hegyeshalomnál. Emellett a Brenner-hágónál az olasz határra tervezett kerítésépítési munkálatokat is megkezdte Ausztria.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint ezeket a lépéseket nyilván az illegális migráció folytatódásáról, a nyári időszakra várható előrejelzésekről szóló információk indokolják.

Bakondi György hozzátette, jelentős illegális migráció tapasztalható a balkáni útvonalon, Líbiából már más utakon keresztül egyre többen jelennek meg Olaszországban is, s onnan várhatóan Ausztria, illetve Németország felé veszik az irányt a migránsok.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »