Új mérföldkőhöz ért a déli körvasút – látványtervek, infotérkép

Új mérföldkőhöz ért a déli körvasút – látványtervek, infotérkép

Megvan a népligeti állomás tervezője.

Kiválasztották a tervezőt a déli körvasút népligeti állomásának tervezésére – jelentette be a Facebookon Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

Ez az állomás az egyik legfontosabb átszállópont lesz az erre közlekedő elővárosi vonatok számára akár a dél-budai, alár a dél-pesti agglomerációból (Székesfehérvár, Pusztaszabolcs, Gyömrő, Pécel…) érkezők esetében, itt lehet ugyanis elérni az Ecseri úti metróállomást.

A megállótervezés sorban már a harmadik beindult projekt a Közvágóhíd és a Nádorkert után.

Vitézy Dávid posztjában arra is utal, hogy ezáltal még könnyebb lehet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér elérése.

Az előzetes terveket a Budapest Fejlesztési Központ és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. három építészirodától is bekérte, ezek közül választották ki a győztes tervet. A döntés értelmében a Főmterv Zrt. mint a vasútvonal ezen szakaszának tervezője irányításával a Paragram Studió és a Sporaarchitects építészirodák tervezik meg az új budapesti vasúti megállót.

Hírdetés

Cél az is, hogy minél rövidebben, minél kellemesebb körülmények között, egy fedett sétányon tudjanak átszállni a vonatról metróra az utasok – és viszont. Ezt szolgálja, hogy az M3-as metró felújítása során az Ecseri út állomásnak készül egy új kijárata a belvároshoz közelebbi végén az Üllői úti mentén, és a vasúti megálló elhelyezése is erre keresi a megoldást.

Részletek a Déli Körvasút portálon.

Mint Vitézy Dávid megjegyzi még, a déli körvasút bővítése az utóbbi száz év legjelentősebb fővárosi vasúti fejlesztése.

KIVÁLASZTOTTUK A TERVEZŐT A DÉLI KÖRVASÚT ÚJ NÉPLIGET ÁLLOMÁSÁNAK TERVEZÉSÉRE A Népliget vasútállomás az egyik… Közzétette: Vitézy Dávid2021. január 15., péntek

Nyitókép: NIF/BFK

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »