Új magyar igazgatót és aligazgatót neveztek ki több Kolozs megyei iskolába

Új magyar igazgatót és aligazgatót neveztek ki több Kolozs megyei iskolába

Kolozs megye több iskolájába is magyar igazgatót vagy aligazgatót neveztek ki, ugyanakkor új magyar óvodai csoport is indul a kolozsvári Waldorf óvodában. A szászfenesi szülők és a vezetőség kérésének eleget téve hosszabbított programmal működő magyar csoport lesz a településen. Török Zoltán főtanfelügyelő-helyettes tájékoztat a legfontosabb kinevezésekről.

„Várfalvára és Magyarkapusra sikerült új magyar anyanyelvű iskolaigazgatót kinevezni. Az Onisifor Ghibu Elméleti Líceumban, valamint a Dési 1-es Számú Általános Iskolában is új aligazgatóval kezdik a tanévet. Bánffyhunyadon sikerült megoldani a Vlădeasă Szakképző Líceumban aligazgatónő helyzetét, az eddigi osztályát egy tanítóbácsi veszi át, így egy újabb pedagógusnak is sikerült állást biztosítani” – mondta el Török Zoltán, Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettes.

Hírdetés

Török Zoltán hozzátette, sajnos már két éve megoldatlan eset az egeres-gyártelepi iskola aligazgatói állás helyzete, hisz nem sikerül olyan személyt találni, aki elvállalná a pozíciót. „Viszont nagyon örülök annak, hogy a mai igazgatótanácsi ülésen elfogadtuk egy új magyar csoport beindítását a Waldorf óvodában, valamit a tavaly indított szászfenesi magyar óvodai csoport idéntől hosszabbított programmal működik majd” – fejezte be a főtanfelügyelő-helyettes. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »