Új magyar film: humorral és drámával a párkapcsolatokról

„Alkotóként nekem az egy felszabadító gondolat, hogy tudom, hogy erről nagyon sokféle filmet lehetne csinálni” – fogalmazott a rendező. Nagypál Orsolya hozzátette: „nekem nem az a feladatom, hogy az egyetlen lehetséges jó megoldást megtaláljam ebből, hanem, hogy egyet a sok közül”.

A filmről elmondta: szórakoztatóan tárgyalja a párkapcsolati nehézségek témakörét, de megmutatja annak mélységeit is. A cél az volt, hogy egy komplex, többrétegű mű készüljön.

Hírdetés

Az alkotó úgy gondolja, 30 éves kor felett az embernek már-már muszáj hasonló témakörökkel foglalkoznia, ezért választotta ezt a problémakört filmje alapjául. A környezetében élő párok is próbálkoznak különböző megoldásokat találni a hosszútávú monogámia fenntartására.

„Van, aki abban hisz, hogy pár dologról inkább nem mesélünk otthon, van, aki abban hisz, hogy jobb, ha mindenről mesélünk otthon, és jobb, ha kibeszéljük az esetleges kalandozásokat, van, aki azt gondolja, hogy semmiféle kalandozás nem tűrhető meg egy kapcsolatban, van, aki szerint ez képtelenség” – fogalmazott a rendező.

Bár volt klasszikus casting, de munkája során sok színésszel találkozott korábban, így azt például előre tudta, hogy Kovács Lehellel szeretne dolgozni. Radnay Csillát azonban a válogatáson választotta ki a szerepre. „Elég hamar kiderült, hogy az ő párosuk jól fog tudni működni” – emelte ki Nagypál Orsolya.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »