Új logisztikai központ alakul Egyházkarcsán

Új logisztikai központ alakul Egyházkarcsán

Az egyházkarcsai ipari parkban tartották az alapkőletételét annak a logisztikai nagyraktárnak, amelyet az amerikai Ingram Micro elnevezésű vállalat vett meg. Ez a Log Center R7-re keresztelt épület, amelynek hivatalosan februárban lett volna az alapkőletétele, de a Covid-19 járvány ezt meghiúsította.

Az amerikai Ingram Micro beruházó célja, hogy szeptembertől a logisztikai centrum – Log Center R7 – megkezdje működését, ezzel is számos új munkahelyet biztosítva a Csallóközben (és a környéken) élő lakosság számára. Gódány László, Egyházkarcsa polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, milyen fontos a fiatal munkaerő itthon maradása, s arra kell törekedniük, hogy a fiatalok itthon tudjanak érvényesülni, a szülőföldjükön, s nem külföldön.

 

Szeretnénk elérni, hogy az édesanyák, nők, leányok, akik Ausztriában dolgoznak a megélhetésért, itthon tudjanak elhelyezkedni, s ne kelljen hátrahagyniuk a családjukat. Jelenleg is sok női alkalmazott dolgozik az ipari parkban, és csakhamar még több munkahely teremtődik az Ingram Micronak és a Chipitának köszönhetően, amelyből 80-85% főleg nők számára kedvező munkapozíció lesz”

– tájékoztatott Gódány.

2021. január 7-től már elfoglalták az építkezési telket a nagy teljesítményű STRA-BAG gépei és azóta nem áll meg a munka. Ezen munkálatokat az év végéig tervezik befejezni egy következő új épület kivitelezésével egybekötve, amelynek alapterülete meghaladja a 36 000 m2 -t is. 2022-ben fejeznék be a  a Log Center építését, amely 12000 m2 nagyságú lesz. A 40 hektáros területen való építkezés nem jöhetett volna létre a szlovák gazdaságügyi minisztérium segítsége nélkül.

Hírdetés

A rendkívüli eseményen jelen volt Szlovákia gazdaságügyi minisztere, Richard Sulík (SaS) is, aki beszédében hangsúlyozta, hogy nem az embereknek kellene a munka után menniük, hanem a munkának kellene elérhetőnek lenni a lakosok számára. 

Fontosnak tartom ezt a projektet tovább támogatni, s a gazdaságügyi minisztérium továbbra is szeretné elősegíteni a hasonló jellegű beruházásokat és vállalkozásokat, így az ajtónk mindenki előtt nyitva áll, akinek szüksége van a segítségre”

– tette hozzá a miniszter.

A dunaszerdahelyi busztársaság SAD biztosítja majd a munkaerő utaztatását az igényeknek megfelelően Somorjáról, Galántáról, Érsekújvárból és Komáromból is, így még inkább megkönnyíti az ipari parkban dolgozó lakosok mindennapi életét.

Egyházkarcsa célja, hogy még több beruházóval bővüljön az ipari park. Az ipari park mellett a jövőben egy bevásárlóközpont is létesül majd, ahol kifőzde, étterem és kávézó, élelmiszerbolt, sportüzlet, drogéria, gyógyszertár, kézi autómosó, valamint gyermekek számára kialakított játszótér is helyet kap.

Az Ingram Micro vállalat ügyvezető igazgatója, Markus Schmücker, a Go Asset és CEO Log Center R7 vállalat igazgatója, Michal Buban, valamint a Go Asset vállalat igazgatói partnere, Andreas Liebsch is felszólalt az eseményen.

Az ünnepi alapkőkocogtatás után a jelenlévőket fogadással várták a siposkarcsai művelődési központban. A tervezett sajtótájékoztató elmaradt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »