Új községházát kapott Kéty

Új községházát kapott Kéty

A XXVII. Kétyi Falunap keretei között az előző hétvégén adták át Kéty új községi hivatalát. Az ingatlan megvásárlását és annak teljes felújítását a település önerőből valósította meg.

Mint Farkas Attila, Kéty polgármestere a Felvidék.ma kérdésére elmondta,

A falu előző vezetése még 2017-ben költöztette át a hivatalt a sportház egyes helyiségeibe. Ezek azonban szűkösnek bizonyultak a hivatal számára.

„A 2018-as kampány alatt célul tűztem ki egy modern községi hivatal kialakítását. 2019-ben el is indítottuk ennek a folyamatát, mely az augusztus 13-ai átadással fejeződött be” – magyarázta a falu első embere.

A hivatal számára megfelelő ingatlan részben a község tulajdonában volt. Az egyik harmadában a postahivatal működik, a másikban telefonközpont volt korábban. Az épület középső, nagyobb része magántulajdonban volt. Egykor vendéglátóipari egységet működtettek benne.

Hírdetés

Az önkormányzat 2019-ben megvásárolta az ingatlannak ezt a részét. Ezt követően elkezdődött az épület felújítására és a források keresése. Számos pályázatot adtak be, ám egyik sem volt sikeres.

– közölte Farkas Attila. 2020-ban kezdték el a belső felújítást. A tető szigetelése,  nyílászárók cseréje valósult meg, új padlózatot kaptak a helyiségek. 2021 nyarán már birtokba vette az épületet a községi hivatal. A külső felújítás idén ment végbe, szintén önerőből.

Egyes munkálatokat közösségi munka formájában végeztek el, például a padlózat lerakását a polgármester a képviselőkkel közösen végezte.

Az épület egyik részében továbbra is a postahivatal működik. Ezt a részt is felújították. A községi hivatal az épület nagyobbik részét foglalja el. Három helyiség, valamint a kiszolgáló- és technikai helyiség kapott helyet az épületszárnyban.

„Modern, szép, külsőleg és belsőleg is megszépült községi hivatala lett a falunknak” – zárta szavait a polgármester.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »