Új közösségi térrel bővült Komárom belvárosa

Új közösségi térrel bővült Komárom belvárosa

Ma délután ünnepélyes keretek között adták át a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ (VMK) előtti megújult teret, egyúttal leleplezték Komárom legújabb köztéri alkotását is, amely Čech Gábor szobrászművész munkája. A térkővel borított terület 107 ezer euróból, városi költségvetésből újult meg – akadálymenetes hozzáférést biztosítva az intézmény látogatói számára, valamint ügyesen használva a teret, a parkosított részen kültéri ülőalkalmatosságokat is kihelyeztek.

Lakatos Róbert, a művelődési központ igazgatója köszöntőjében mérföldkőnek nevezte a kulturális intézmény előtti tér felújítását, akadálymentesítését, parkosítását, hiszen így már méltó környezet övezi az intézményt, fogalmazott.

Az intézmény igazgatója köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért saját forrásból biztosította a beruházást.

Keszegh Béla polgármester a „legkomáromibb tér”-nek nevezte a megújult teret, hiszen mind annak tervezője, Domján Nikoletta, mind pedig a kivitelező cég komáromi volt, a város saját költségvetéséből fedezte a fejlesztést és a kihelyezett köztéri szobor is Komáromhoz szorosan köthető kortárs szobrászművész alkotása, magyarázta.

Felsorolta, mennyi fejlesztés valósult már meg az elmúlt időszakban az intézmény falai között, legutóbb a Kiss Péntek József Kamaraterem átadásáról adtunk hírt mi is.

Hírdetés

A várost érintő kulturális fejlesztések kapcsán elmondta, a Tiszti pavilon belső udvarában található nézőtér felújítását követően már hozzáláttak a színpad rekonstrukciójához is, a korszerű színházi követelményeknek megfelelően. Ezzel párhozamosan megújult a kavai és az ÉS?! Színháznak köszönhetően az őrsújfalui kultúrház is, összegezte.

A kulturális létesítmény működésével kapcsolatban hangsúlyozta, remek szakmai csapat vezeti, akik kapcsolati tőkéjüket is mozgósítva szervezik a színvonalas rendezvényeket Komáromban, mint amilyen a legutóbbi, kétnapos táncháztalálkozó is volt, amelyen 800 táncos vett részt.

A polgármester kiemelte azt is, hogy az Egressy Béni VMK amatőr zenészeknek fellépési lehetőséget kínáló zenei projektje annyira sikeres lett és olyan sokan jelentkeztek, hogy igazi kihívás lesz a megszervezése.

– hangsúlyozta Keszegh.

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ előtti tér ünnepélyes átadásán közreműködött az intézmény égisze alatt két éve alakult Komárom Táncműhely, amely már az első jelentősebb megmérettetésén is sikereket ért el Tornalján. Az esemény végén Keszegh Béla és Lakatos Róbert az alkotóval, Čech Gáborral együtt leleplezték a Fém Múzsa elnevezésű köztéri alkotást.

(Szalai Erika/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »