Új könyv a piacon! – Megjelent a “Szlovákia története” – bővített kiadása

A magyarok gyűlöletére épülő – állami szintre emelt antidemokratikus, nacionalista Szlovákia története – bővített kiadás

Új könyv a piacon!

Magyarország mai északi szomszédja, Szlovákia egyéb híján, a magyargyűlöletben találta meg (próbálja megtalálni) “identitását”.

Az egyébként – a ruszinok mellet – minden tekintetben a magyarsághoz legközelebb álló nemzetiségből, a ” tót atyafiakból” próbál a szlovák hivatalos politika antidemokratikus, nacionalista eszközökkel, módszerekkel magyargyűlölő társadalmat létre hozni – rövid távon nem kevés “sikerrel”.

Hírdetés

Ez a kreált önigazolás – Szlovákia létének történelmi hagyományait helyettesíteni kívánó, hazugságokra, tények hamisítására építő, és a valóságot meghamisító ”stratégia” nem egyéb, mint önámítás, ezért tartósan nem is lehet eredményes.

Az identitás ugyanis pozitív tartalmú fogalom, melynek alapja nem lehet egy olyan negatív érzés, mint a gyűlölet, mert gyűlölet-téglákból nem lehet szilárd várat építeni.

Arról nem is beszélve, hogy két évtized alatt meg egyébként sem lehetne, még pozitív eszközökkel sem pótolni évezrednyi államiságot.

Még akkor sem, ha a napokban megjelent a “Szlovákia története” című könyvecske – bővített kiadása.


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »