Új kiadvánnyal jelentkezett a P. Mobil

Új kiadvánnyal jelentkezett a P. Mobil

A P. Mobil harmadik stúdióalbuma, a Honfoglalás politikai okok miatt csupán 1984-ben jelent meg, annak ellenére, hogy az azon szereplő dalok már a hetvenes években elkészültek.

Schuster Lóránt 1977 nyarán egy IFA-teherautóban ült, amikor a csillagos ég által ihletve papírra vetette a magyar rockzene egyik csúcsteljesítményének aposztrofált, öt tételből álló szvit kezdősorait.

A zenekarvezető elmondása szerint a P. Mobil elsőként jelentkezett olyan, a magyarság őstörténetét feldolgozó anyaggal, amely nemcsak korát, de az István, a királyt is hat évvel előzte meg.

Hírdetés

– nyilatkozta egy korábbi interjúban Schuster Lóránt, majd így folytatta:

A darabot, amelynek szövegeit – a bevezető sorok kivételével – Földes László Hobo írta, első alkalommal a Budai Ifjúsági Parkban adták elő 1978 nyarán, több ezer térdelő ember előtt. „Ezek után nem csoda, ha az arra szakosodott figyelő és nyilvántartó szervektől a »bűnlajstromom« mellé megkaptam a nacionalista és irredenta minősítést is” – emlékezett vissza Schuster.

A P. Mobil a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenőt követően legközelebb július 11-én áll színpadra Kaposváron, de július 17-én Esztergomban is fellépnek majd. A müncheni és a londoni koncertjüket 2021 februárjában és márciusában pótolják be. További információkért érdemes figyelni a zenekar honlapját.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »