Új jelölt az ellenzéki előválasztáson

Új jelölt az ellenzéki előválasztáson

A júniusi előválasztás fontosságáról, a főváros kiszolgáltatottságáról és az ellenzéki összefogásról beszélt Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje és az LMP által támogatott Puzsér Róbert egy szerdai vitafórumon.

Az önkormányzati választás után a főváros vezetésének új alapokra kell helyeznie a kapcsolatát a kormánnyal – hangsúlyozta Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje, a 14. kerület polgármestere a Válasz Online által szervezett vitán, amelyen az LMP által támogatott Puzsér Róberttel beszélgetett a főváros legfontosabb problémáiról. Úgy vélte, kilenc éve olyan folyamat zajlik Budapesten, ami nem fenntartható.

“Budapestnek a sarkára kell állnia. Nem szabadságharcot kell vívnia, hanem ki kell fejeznie, hogy azt a politikát, aminek Budapest a kárvallotja volt az elmúlt 9 évben, meg akarja állítani” – hangsúlyozta. Hozzátette:

“az, hogy egy város ilyen mértékű adóelvonással küzd, hogy nem jut hozzá az európai uniós forrásokhoz a kormány segítsége nélkül, így gyakorlatilag a kormány mondja meg, hogy mi kell a budapestieknek, az nem elfogadható”.

Budapest Puzsér Róbert szerint is ki van szolgáltatva a kormánynak. “Az a stratégia, amit Tarlós István követ, az a teljes együttműködés. Orbán Viktor dönti el, mire van szüksége Budapestnek, eszerint Budapestnek stadionra van szüksége.”

A két főpolgármester-jelölt az előválasztás fontosságáról is beszélt.

Puzsér Róbert megerősítette: amennyiben lesz második forduló, azon elindul.

Hírdetés

“Ha az MSZP partner lesz abban, hogy az előválasztás megvalósuljon, akkor azon elindulok. Ha veszíteni fogok, akkor hátra fogok lépni és át fogom adni a terepet Karácsony Gergelynek, hogy hívja ki Tarlós Istvánt” – mondta.

Karácsony Gergely is kiemelte az előválasztás fontosságát, amelyet szerinte semleges szakértők bevonásával kell lebonyolítani, online és személyes szavazással, nem pártirodákban, hanem közterületeken végrehajtott szavazásokkal. “Ezekkel a szervezetekkel mi tárgyalásban vagyunk, de a szükséges erőforrásokat, a logisztikai szervezést, pénzt a pártoknak kell összedobnia – szerintem azoknak a pártoknak, amelyek részt vesznek a folyamatban, nagyjából méretarányosan” – vélekedett a politikus.

Nyitott előválasztást szeretnének, ezen Karácsony Gergely és Puzsér Róbert mellett részt venne a Liberálisok jelöltje, Sermer Ádám, valamint remélik, hogy lesznek még más jelöltek is.

A Párbeszéd és az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint

maximális ellenzéki összefogásra van szükség. Karácsony Gergely szerint ezt az egységet a választópolgárok már létrehozták.

“Ha valaki kimegy egy ellenzéki tüntetésre, vagy megnézi az ezzel kapcsolatos közvélemény-kutatásokat, akkor lehet látni, hogy a pártok sokkal messzebb vannak az ellenzéki egységtől, mint szervezetek vagy azok vezetői, mint ahol a szavazók tartanak”.

Puzsér Róbert hangsúlyozta: nem tudja elképzelni, hogy a Jobbik a közös ellenzéki jelölt mellett egy további, saját jelöltet állítson, mert ezzel a kormánypártokat erősítené.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »