Új játszóelemekkel bővült az ipolynyéki játszótér

Új játszóelemekkel bővült az ipolynyéki játszótér

Korszerű és minden igényt kielégítő játszótérrel gazdagodott a napokban Ipolynyék. A fejlesztés határon átnyúló együttműködés keretei között valósult meg.

Ipolynyék önkormányzata a magyarországi Herczeg Ferenc Alapítvánnyal közösen nyújtotta be a pályázatot. Az elnyert forrásokból több projekttevékenység is megvalósult az Ipoly menti községben.

„A határon átnyúló természeti örökség fejlesztése című pályázatunk részeként újítottuk fel tavaly a tanösvényünket, valamint új elemekkel bővítettük a játszóterünket” – nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Jancskár Takács Ágnes projektkoordinátor, a községi hivatal munkatársa.

Mint hozzátette: tavaly a tanösvény információs tábláit cserélték le, új ülőalkalmatosságokat helyeztek el az ösvény mentén.

Hírdetés

Az óvoda területén lévő játszótér egy öttornyú játszóvárral is gyarapodott. A jól felszerelt játszóteret a község valamennyi kis lakója használhatja. Az egyes játszóelemeket a tanösvény mentén helyezték el.

A játszóvár összértéke elérte a 13 ezer eurót. A hivatalos átadásra március utolsó napjaiban került sor. A multifunkciós öttornyú játszóvárat a gyerkőcök nagy örömmel vették birtokba. A mesebeli játszóvár csúszdával, mászókával, hálóval felszerelt. A kreatív és egyedi játszótéri elem a falu környezetét színesíti. Számos pozitív visszajelzés érkezett az átadást követően.

A megszépült játszótér várja az ipolynyéki gyerkőcöket.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »