Új járványügyi intézkedések: október 1-től szigorúbb belépés a dunaszerdahelyi kórházba

Október 1-től új járványügyi intézkedéseket vezetnek be a dunaszerdahelyi kórházban. Ezek a tavasszal érvényben lévő óvintézkedésekhez hasonlóak. A fekvőosztályokon a betegek látogatását a közegészségügyi hivatal javaslatára már szeptember 25-től elrendelték.

A kórházba csak egy kijelölt bejáraton lehet belépni. A belépés előtt lázat mérnek, és minden egyes páciensnek kérdőívet kell kitöltenie.

– tájékoztatott Bock Sylvia, a dunaszerdahelyi kórház és rendelőintézet igazgatónője.

Minden osztályon kialakítottak ún. piros zónát, egy izolációs helyiséget. Ezekben a szobákban helyezik el azokat, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés. Itt addig tartózkodnak, amíg nem jön meg a negatív teszteredmény. Az igazgatónő elmondta,

Hírdetés

ha a teszteredmény negatív, akkor a fekvőosztályra kerülnek. Ha pozitív, akkor Nagyszombatba az infektológiai  osztályra kerülnek.

“Ha megnő az ilyen betegeknek a száma, akkor kialakítunk egy külön osztályt a koronavírussal fertőzöttek számára.  Jelenleg koronavírusos beteget nem kezelünk. Olyan páciensek vannak, akiknél várunk a teszt eredményére” – mondta az igazgatónő.

A kórház épületében minden rendelő működik. Az egészségügyi ellátásban nincs korlátozás és fennakadás. A tervezett műtéteket is elvégzik, és az akut eseteket is ellátják. Hogy a jelenlegi helyzet meddig marad így, az függ a járvány alakulásától.

– mondta Bock Sylvia.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »