Új idők az ELTE-n: vizsgáztatás helyett temperáló fűtés

Új idők az ELTE-n: vizsgáztatás helyett temperáló fűtés

December 5. és február 26. között csak temperáló fűtés lesz az ELTE TTK legtöbb épületében, vizsgákat nem is tartanak a kampuszon.

Bezárnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának épületei – írja egy dékáni utasításra hivatkozva az Eduline.

Eszerint az ELTE TTK épületeiben 2022. december 5. és 2023. február 26., vagyis az elhalasztott őszi és az előrehozott tavaszi szünettel meghosszabbított vizsgaidőszak idején csak temperáló fűtés lesz, „folyamatos munkavégzést” nem engedélyeznek ezekben az épületekben, ahová csak korlátozottan lehet majd belépni, ennek részleteiről későbbre ígértek tájékoztatást a hallgatóknak. A kutatók azonban dolgozhatnak, az ezekhez „igénybe vehető” termeket az egyetem előre kijelölte, ott lesz fűtés. A döntés a vizsgákat is érinti,

az írásbeliket és szóbeliket külső helyszíneken és online szervezik meg.

Hasonló intézkedésekről döntöttek korábban az ELTE Bölcsészettudományi Karán is. A Múzeum körúti kampusz több ezer diákot befogadó épületei december 12-től szintén temperáló fűtésre állnak át, a hallgatók azonban hetente kétszer, hétfő délelőttönként és csütörtök délutánonként bemehetnek majd, főként azért, hogy használni tudják a tanszéki és a kari könyvtárakat.

Vizsgákat azonban nem lehet majd szervezni a BTK épületeiben, azokat az Egyetemi Könyvtárban és a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban tartják majd 2022. december 19. és 2023. február 11. között.

Hírdetés

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »