Új hírek Hosszú Katinkáról és Milák Kristófról

Új hírek Hosszú Katinkáról és Milák Kristófról

A szokottnál kisebb magyar úszócsapat indul december közepén Abu-Dzabiban a rövid pályás világbajnokságon.

Mindössze 10-12 fős csapattal képviselteti magát a magyar úszóválogatott az évzáró, karácsony előtti rövidpályás világbajnokságon Abu-Dzabiban.

Mint Sós Csaba szövetségi kapitány érdeklődésünkre elmondta: a pontos szám majd attól függ, milyen állapotban lesz a koronavíruson a kazanyi Eb-n átesett Burián Kata, illetve fent hagyták a listán Milák Kristóf nevét is, bár valószínű, hogy egyikük sem ül repülőre majd.

“Nyilvánvalóan nem a teljes, nem a legerősebb magyar válogatottal megyünk, de azért egy jó erős csapat lesz” – tette hozzá a kapitány.

Milák Kristóf állapotával kapcsolatban tisztázta, nem beszélt még vele személyesen a fertőződése óta, de tud róla, hogy

gyakorlatilag tünetmentesen esett át (másodszor) a fertőzésen

az olimpiai és világbajnok sportoló, a hétfői kardiológiai vizsgálat pedig megállapította, hogy fokozatosan elkezdheti a terhelést.

Hírdetés

Azzal kapcsolatban, hogy két hét kihagyás és pár hét visszatérési időszak milyen visszaeséssel járhat, a szakvezető elmondta, az úszó legnagyobb mérge a kihagyás.

“Sokkal inkább elviseli a felkészülés, ha valaki gyengén edz, mintha kihagy. Ezért vannak a kemény fertőzési időszakokban meleg égövi edzőtáboraink. Nyilván a betegség Kristófnak sem jött jól, de azon úszók közé tartozik, akik hamar el tudnak jutni egy olyan kondícióba, amelyben nemzetközi mércével mérve is kiváló időt tudnak úszni. Még csúcsformán kívül is.”

Leszögezte,

ha Milák Kristóf és edzője úgy dönt, hogy tesztelésre használja a vb-t, akkor ezt is megteheti,

az úszó ugyanis “már mindent elért”, a párizsi olimpiáig pedig már három év sincs.

Hosszú Katinka az Eb-t követő országos bajnokság után lett koronavírusos az ősszel, nem utazik, neki öt és fél hónapja van, hogy összeszedje magát a nagymedencés világbajnokságra.

A teljes interjú csütörtök este fél 8-tól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában hallható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »