Új helyszínen újra akcióban a ligetvédők

Ismét demonstrálnak a ligetvédők. Ezúttal a Városliget egyik új helyszínére, az állatkert és a volt vidámpark mögötti területre jelentettek be demonstrációt.

Hétfő reggel a leendő Biodóm épületének területén kezdtek el fákat kivágni. A tüntetőket a megrendelő arról tájékoztatta, hogy csak a beteg fákat vágják ki, de erről dokumentumokat nem mutattak be, és végül levonultak a területről. A civilek azt mondják, hogy addig tiltakoznak, amíg le nem állítják az egészséges fák kivágását.

„Hét fát szerettek volna kivágni, ebből hármat sikerült sajnos nekik, a maradékot nem fogjuk engedni mindaddig, amíg nem mutatják meg nekünk az engedélyeket, hogy ezek a fák betegek vagy nem. Ez a tüntetés gyors reagálású tüntetés, amelyet azért jelentettem be, hogy megpróbáljuk megóvni a fákat. A Liget-projekt ellen tüntetünk március 17-e óta a Városligetben, és ez az újabb táborpontunk lesz, itt mindaddig tüntetni fogunk, amíg nem mutatnak papírokat” – jelentette ki Antal Nikoletta Henrietta, a demonstráció bejelentője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »