Új győztes a II. Beregszászi Amatőr Asztalitenisz Vándorkupa III. fordulóján

A 2016. október 15-én lejátszott III. fordulót követően elmondható, hogy igazi presztízsharc alakult ki az asztaliteniszezők kis táborában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a három fordulón három különböző versenyző emelhette magasba a győztesnek járó kupát.

A múlt hétvégi forduló szoros küzdelmei után az előző forduló győztese vereséget szenvedet, így címvédésig Tóth József személyében talált új gazdára a vándorserleg. További eredmények: II. helyezett Kardos Zoltán, III. helyezett: Fóris József. A harmadik helyezés sorsa azonban érdekesen alakult. A körbeverés — egyforma nyert és vesztett szettek mellett — három játékosnak is 11-11- 11 pontot eredményezett a fináléban. A kialakult pontazonosság miatt a versenynapon Fóris József, Mihail Szolosenko és Martin Roland is harmadik helyezettnek mondhatta magát. Közöttük, a 2016. október 18-án (keddi edzésnapon), a versenyszabályok betartása mellett megrendezett újrajátszás döntötte el a végső sorrendet.

A kevés regisztrált játékos ellenére szép, izgalmas és sportszerű küzdelmek folytak a helyezésekért. A harmadik versenynap tapasztalatai alapján bebizonyosodott, hogy van igény a sportra, Beregszászban van jövője és perspektívája az asztalitenisz versenyszerű lebonyolításnak.

A szervezők ezúton hívják fel a sportkedvelők figyelmét arra, hogy a sorozatra még mindig nem késő jelentkezni, továbbra is nyílt regisztráció van, bárki csatlakozhat! (Hozza el csapatát, játékostársát és szurkolótáborát!) A következő alkalmat — a IV. fordulót — a versenykiírásnak megfelelően 2016. november 5-én (szombat) tartják majd.

A megmérettetés szervezésében aktív szerepet vállaltak a verseny médiapartnerei: a Pulzus FM 92.1, a Beregi Hírlap, a KárpátInfó, a Kárpáti Igaz Szó és a Beregszász hetilap. A szervezők ezúton köszönik a verseny színvonalas lebonyolításához nyújtott támogatást. A rendezvény főtámogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány. A szervezők ezúton köszönik a verseny színvonalas lebonyolításához nyújtott támogatást.

Tudósítónk

Rovatok: SportTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: sport, asztalitenisz, Beregszászi Amatőr Asztalitenisz VándorkupaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »