Új gyártástechnológiával erősített egy pécsváradi társaság

Új gyártástechnológiával erősített egy pécsváradi társaság

Az 1995 óta működő, mintegy 100 főt alkalmazó, magyar tulajdonú, főként belpiacra termelő vállalat a Gazdaságfejlesztési- és innovációs operatív programból (Ginop) és magyar költségvetési forrásból származó 440 millió forintos támogatással valósította meg az úgynevezett szuperkritikus extrakciós gyártástechnológia bevezetését – írták közleményükben.

Az eljárás lényegéről közölték:

növény, illetve gyógynövény pelletekből két szuperkritikus extrakciós gyártóberendezés segítségével igen magas hőmérsékleten és nyomáson, cseppfolyósított szén-dioxid alkalmazásával képesek kioldani a hatóanyagokat.

Hírdetés

A jelenleg 166 növényre, illetve gyógynövényre alkalmazható gyártástechnológiával „tökéletesen elválaszthatóak” a kinyerni kívánt hatóanyagok a növényben található egyéb anyagoktól és a szerves kivonószerektől is – hívták fel a figyelmet.

A cég úgy folytatta:

a fejlesztésnek köszönhetően ideális, szerves oldószermentes növényi alapú hatóanyagok széleskörű kínálatát tudják biztosítani saját gyógyszergyártásukhoz, fejlesztéseikhez, illetve beszállítóként erősítik exporttevékenységüket.

A cég az MTI érdeklődésére beszámolt arról is, hogy a Pannonpharma Kft. 2015-ben 2,7 milliárd, tavaly 2,6 milliárd forintos árbevételt ért el. A nettó eredmény tavalyelőtt mintegy 200 millió, 2016-ban pedig 166 millió forint volt.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »