Új gazdát keres a Dinamo futballcsapatának tulajdonosa

Új gazdát keres a Dinamo futballcsapatának tulajdonosa

A Chiajnától kapott ki hazai pályán 1-0-ra a Dinamo az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi 10. fordulójában, a kudarc pedig megerősítette Ionuț Negoiță klubtulajdonost abban, hogy lemondjon a Ștefan cel Mare úti együttesről. 

negoita44395_b

Bevallása szerint már két héttel korábban meghozta a döntést, mert szerinte a helyenként „emberfeletti” tevékenységének már nincs értelme. „Egyedül vagyok a klubnál, segítségre van szükségem. Készen állok átadni olyanoknak, akik többet tudnak tenni érte. Olyan pénzügyi lehetőségekkel rendelkező személyt vagy csoportot keresek, akiknek komoly tervei vannak” – jelentett be.

Szerinte Romániában mindenkinek csak elvárásai vannak, a feladatok pedig egyetlen emberre hárulnak, miközben a többiek csak azért állnak köré, hogy „csipegessenek”. Úgy érzi, hogy eddig a lehetetlent is végrehajtotta, mert bár nem tökéletes a menedzsmentje, a klubnál mégis naprakészen utalják a fizetéseket és erősebb keretet állítottak össze, mint az elmúlt szezonban.

„Azt hiszem, a túl nagy nyugalom károsan hat nálunk, egyesek kihasználják ezt és elkényelmesedtek. Pontokat veszítünk gyengébb csapatok ellen, és csak a jók ellen tudunk focizni. A hozzáállás az, ami a leginkább zavar. Ha lesznek eredményeink, akkor kitartok, de ha elmaradnak, akkor nem” – nyilatkozta a sportvezető a DigiSportnak.

A bukarestiek egyébként igencsak megsokszorozták helyzeteiket a Chiajna elleni meccs hajrájában, ám amikor a 86. percben Lazăr révén egyenlítettek, a játékvezető támadószabálytalanság miatt érvénytelenítette a gólt. A vereség miatt a bukaresti „piros-fehérek” a tabella ötödik helyére kerültek, a Botoșani ellen hazai pályán 1-0 arányban győztes Craiova és a Târgu Jiu vendégeként 1-0-ás sikert arató Viitorul is megelőzte őket a Steaua által vezetett összetettben.

A Kolozsvári CFR a Steaua vendégeként csütörtök este kiharcolt 2-1-es győzelme után hétfőn a Medgyest fogadja, míg a Marosvásárhelyen 2-0-s sikert arató Giurgiui Astra a Iași ellen játszik hazai pályán. A Temesvári Poli–Marosvásárhely és a Voluntari–Steaua meccseket vasárnap rendezik.

Pengeváltás Hagi és a Román Labdarúgó-szövetség között

Nyílt levélben kontrázott egymással Gheorghe Hagi és a Román Labdarúgó-szövetség annak kapcsán, hogy előbbi szerint klubja játékosait és fiát, Ianis Hagit hanyagolják a válogatottakban. A Viitorul tulajdonosa és edzője szerint tanítványai teljesítményükkel kiérdemelték, hogy a nemzeti csapatokban helyet kapva fejlődjenek tovább, ám a meghívásuk mégis elmarad, „hogy ne növekedjen az értékük”.

Az FRF viszont pénteken közleményben példázta, hogy meccsátlagonként legalább három Viitorul-focista rendszeresen tagja az U21-es válogatottnak, és a konstancai akadémia több futballistáját is beválogatták az U19-es csapatba. Ianis Hagi kizárólag a klub kérése miatt nem vett részt idén a Caput Mundi nevű tornán, majd pedig új együttese, az olasz Fiorentina nem engedte őt el az augusztusi, Izrael elleni – nem hivatalos FIFA-meccsnapon rendezett – barátságos mérkőzésre.

A „Kárpátok Maradonája” ennek ellenére továbbra is diszkriminációt érez a válogatásban, és rossz szemmel nézi, ahogyan tehetséges fiatalokat „kiebrudalnak” a válogatottból. „Nem az FRF ellen vagyok, hanem egyszerűen a romániai labdarúgás érdekében szólalok fel. Ne keverjenek bele semmilyen politikai játszmába, nem evezek senkinek sem a csónakjában. Mindig is védeni fogom a tehetséges játékosokat, mert mindegyikük megérdemli a támogatást, úgy ahogy annak idején én is megkaptam azt. Számomra a támogatás előléptetést jelent” – szögezte le válaszlevelében. Hozzátette, évekkel ezelőtt is rossz szemmel nézték meglátásait, ám azok később beigazolódtak, és nem szeretné, ha most hasonlóképp történne.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »