Új fordulat a helikopterbotrányban! A Jobbik közpénzből fizetné ki Rogán Antal repülését

Szilágyi György, a Jobbik antikorrupciós arca csütörtöki sajtótájékoztatóján Rogán Antalt helikopterügyi miniszternek nevezte, hiszen a fideszes kormánytag amúgy is előszeretettel használja ezt a közlekedési formát főleg ha esküvőkre utazik.

Rogán ugyanis nem csak a népszavazás napján szeret repülni, hanem mint az az alfahir.hu riportjából kiderült a balatonlellei luxusvillájából nyáron is ezzel az eszközzel utazott el egy házasságkötésre. Szilágyi elmondta, hogy nem az a főprobléma, hogy Rogán Antalnak van egy ilyen úri passziója hanem az, hogy az Orbán-kormány felelős miniszterének a látható bevételei nem fedeznék ezt a fajta urizálását. Rogán tettei tehát felelőtlenek a hatalmi gőg megnyilvánulásai. 

Ez a kormány nem méltó arra után, hogy Magyarországot vezesse

– állapította meg az ellenzéki néppárt képviselője. Kifogásolta azt is, hogy Rogán egész egyszerűen nyíltan hazudott, egész egyszerűen letagadta a helikopterezést. A Jobbik szerint ennek következménye kellene, hogy legyen. Szilágyi szerint más országban egy ilyen esetet lemondás követ, önként vagy a miniszterelnök felszólítására. Orbán azonban tétlen maradt, ahogy Rogánnal kapcsolatos többi kétes ügy után is. Szilágyi szavai szerint tulajdonképpen örülne annak, hogy ha Rogán Antalt rendőrségi helikopterrel szállítanák el a bíróságról a börtönbe, akár közpénzből.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »