Új fényben ragyog a Szent Péter-bazilika

Új fényben ragyog a Szent Péter-bazilika

A Szent Péter-bazilika új világításának hivatalos átadását január 25-én, pénteken, Szent Pál apostol megtérése – pálforduló – ünnepén este tartották, bár a karácsonyi éjféli misére már egyszer bekapcsolták az új fényeket.

Kétévnyi tervezés és munka eredményeként újult meg a Szent Péter-bazilika teljes belső világítása. A német Osram cég munkatársai a Vatikáni Kormányzóság technikusaival karöltve 780 új, LED fényforrást szereltek fel a templomban. A modern fényforrások 90 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a régi lámpáknál, és árnyaltabb, tagoltabb fényt adnak.

A világítást egy digitális vezérlővel lehet működtetni, amelyeken különböző megvilágításokat lehet beállítani. Az új fény lehetővé teszi a kiváló minőségű televíziós felvételek készítését.

Hírdetés

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Michelangelo világhírű szobra, a keresztről levett Jézust ölében tartó Fájdalmas Anyát ábrázoló szoborkompozíció, a Piétà már korábban új megvilágítást kapott, amit 2017. október 28-án, vasárnap kapcsoltak be.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »