Új felszerelésben fociznak a Futbal Klub Csíkszereda tagjai

Új felszerelésben fociznak a Futbal Klub Csíkszereda tagjai

Hargita Megye Tanácsa sportpályázati kiírásán a Futbal Klub Csíkszereda 17500 lej támogatást kapott, amelyet a csíkszeredai ifjúsági labdarúgás fejlesztésére fordít.

A rendelkezésükre álló összegből 6000 lej önrésszel kiegészítve sportfelszerelést vásároltak a klub csapatainak, azaz 60 fiatal sportolónak, amelyet június 8-án, szerdán próbálhattak ki először a focisták az Erős Zsolt Aréna melletti sportpályáján játszott focimeccsen.

A játékosok Spanyolországba és Egerbe készülnek megmérettetésre, így nem is jöhetett volna jobbkor az új felszerelés, tudtuk meg Csúcs Andrástól, a megyei tanács sport pályázatokért felelős munkatársától.

– Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a sporttevékenységek, rendezvények támogatását pályázati rendszer útján. Azt gondolom, hogy lehetőséget kell biztosítanunk minél több gyermeknek, hogy egészséges életmódot próbáljon élni, sportoljon, de ehhez szükség van arra, hogy segítséget kapjanak a felszerelések, felkészítők, versenyek támogatása révén.

A kitartás, amit a fiatalok a sport tevékenységek gyakorlása, csapatjáték közben tanulnak felhasználhatják más területeken is, hiszen kitartás nélkül az életben sehol sincs eredmény – véli Borboly Csaba megyeelnök.

Közlemény


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »