Új fellépők a torockói Double Rise Fesztiválon

Új nevekkel bővült a június 30. és július 3. között Torockón rendezendő Double Rise Fesztivál fellépőinek névsora, amelyre a magyarországi Wellhello, továbbá erdélyi zenekarok és előadók is felkerült.

A szervezők pénteki bejelentése szerint az első torockói összművészeti fesztivál korábban már meghirdetett előadóin kívül – Punnany Massif, Anna and the Barbies, Kiscsillag, Margaret Island, Magashegyi Underground, Kerekes Band – fellép többek között a napjaink egyik legnépszerűbb magyar formációjának tartott Wellhello. A szervezők megemlítik, hogy a Fluor Tomi és Diaz által 2014-ben alapított banda Apuveddmeg című dala több mint 17 milliós nézettségnél tart a Youtube videomegosztón.

A Double Rise kapcsán lép fel először az erdélyi közönség előtt a bájos és egyedi hangú, valamint karakterű énekesnő, Odett is. Mivel a rendezvény egyik kiemelt célja teret adni az erdélyi zenekaroknak is, a Bagossy Brothers Company mellett a marosvásárhelyi Koszika & The HotShots koncertjére is bulizhat a torockói fesztivál közönsége. „De a négy nap alatt az is kiderül, hogy mi köze Bachnak a jazz-hez, az operának a reggaehez vagy Bartóknak a flamencóhoz, ugyanis Torockón koncertezik a budapesti Melodika-csoport, amely zeneileg a klasszikus, latin, jazz műfajokat képviseli” – szerepel a szervezők közleményében. Fellép ugyanakkor Ferenczi György és a Rackajam is.

Egyébként a fesztivál nagyszínpadán kívül egy a népzenét kedvelők számára kialakított térrel is készülnek a szervezők, a Folk-udvarban a nappali, családoknak és gyerekeknek szóló programok, tánctanítás mellett Magyarország és Erdély legkedveltebb népzenei bandái szórakoztatják a mulatni vágyókat. Az irodalmi, illetve színházi sátorban számos kortárs költő, író fordul majd meg a négy nap során, de a slam poetry fenegyerekei is bemutatkoznak.

Amúgy nem kell nyárig várni ahhoz, hogy az érdeklődők megérezzék a Double Rise fesztivál feelingjét, a rendezvény ugyanis egy bemelegítő, Warm Up-turnéra indul. Öt erdélyi város érintésével, a Margaret Island zenekarral (amely a Wellhellóhoz hasonlóan még nem koncertezett Erdélyben) és Lotfi Begi közreműködésével kívánják felrázni a közönséget: április 19-én Nagyváradon a Bodegában, 20-án Kolozsváron a The Shelterben, 21-én Marosvásárhelyen a Jazz & Blues Clubban, 22-én Székelyudvarhelyen a Mokka Kávéházban, 23-án pedig Sepsiszentgyörgyön, a Szentgyörgy Napok keretében az Ifjúsági Udvarban.

Elindult a fesztivál honlapja is, ahol az újdonságok és hírek mellett négynapos bérlethez is hozzá lehet jutni. „Mindenképpen az a célunk, hogy anyagilag ne nagyon korlátozzuk azt, aki szeretne részt venni a fesztiválon. Vannak nagyméretű fesztiválok, amiért már igencsak bele kell nyúlnia az embernek a zsebébe, ha részt szeretne venni, a Double Rise nem ilyen lesz” – vallják a szervezők, hozzátéve: a Super Early Bird bérletek április 18-áig 69 lejért megvásárolhatóak.

Folyamatosan frissülő információk és hírek a fesztivál honlapján (www.doublerise.ro), illetve a rendezvény Facebook eseményén: https://www.facebook.com/events/1732293406984811/


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »