Új értelmezést kapnak a keresztény kultúrkörhöz tartozó szimbólumok Németországban

Új értelmezést kapnak a keresztény kultúrkörhöz tartozó szimbólumok Németországban

Karácsony előtt néhány nappal még mindig árulják a Mikulásokat az egyik németországi élelmiszer-üzletben. Az egyik cég több éve Zipfelmann-nak, sapkás embernek nevezi a Mikulást. Idén ismét újítottak, hiszen a csokoládéfigura most már szivárványszínűben is kapható. A változtatás nagy vitát váltott ki. A Die Welt “meleg csokimikulásokról” írt, hiszen a szivárvány egyben a meleg mozgalom jelképe. Az üzletlánc úgy reagált: toleranciára, elfogadásra szerették volna felhívni a figyelmet; míg többen úgy vélték: így akarják végleg megszüntetni a Mikulást.

Egy másik cég több éve dobta a piacra a mecset alakú adventi naptárt. Egy németországi egyesület úgy fogalmazott: a naptár is csak egy újabb lépés a nyugati világ iszlamizálódása felé. A mecset ötvözése a karácsonnyal többeket is meglepett. Idén az egyik bútorgyártó is újított: az isztambuli Kék Mecsetet festették egy fürdőszobaszekrényre. Ez viszont sértette egyes muszlimok érzékenységét; sajtóhírek szerint a céget több fenyegetést is kapott.

Hírdetés

Van, aki szerint Németországban túl sok gesztust tesznek a muszlimoknak, és eközben a keresztény hagyományokat szorítják háttérbe. Egy drezdai ügyvéd szerint az emberek megtévesztése zajlik, mert amíg a politikusok a migránsok integrációját sürgetik, addig valójában a nyugati kultúra lerombolása történik.

M1 Híradó


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »