Új elnököt választott a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata

Új elnököt választott a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata

KOMÁROM. A komáromi Selye János Egyetemen működő Hallgatói Önkormányzat a napokban tartotta elnökválasztó küldöttgyűlését, amelyen Szabó Barnabást választották meg a szervezet következő elnökének.

A küldöttgyűlésen Szabó Barnabás elnöki munkatervét egy gyors visszatekintéssel kezdte a múltra. „Az elmúlt időszak nehéz volt a szervezet számára, hiszen a megszokott dolgok, amelyek mindig jól működtek, hirtelen zavarossá váltak. Az előző elnökségi tagok az összes rájuk ruházott feladatot elvégezték, akár még helyettünk is dolgozva. Azonban ezeknek az időknek vége, hiszen akik eddig vezetőségi pozícióban voltak, lediplomáztak elvégezték az Egyetemet, kiléptek a „nagybetűs életbe”. Ennek köszönhetően számos pozíció esetében személyváltás történt. Továbbá az alapszabályunk és egyes kari szabályzatok is aktualizálva lettek. Létre jött egy új e-mail cím, amely az újonnan egyetemünkre jelentkező hallgatók jelentkezéseikkel kapcsolatos kérdéseikre hivatott válaszokat szolgáltatni. Ez az e-mail cím a segítunk@sjehok.org.” – fogalmazott Szabó Barnabás.

Ezt követően egy rövid bemutatkozással folytatta munkatervét, ennek köszönhetően a küldöttgyűlés tagjai még jobban megismerhették az elnök jelöltet. Szabó Barnabás 2014 őszén lépett be a Hallgatói Önkormányzatba, majd 2015 februárjában a Gazdaságtudományi Karon a kommunikációs munkacsoport tagja lett. Ezzel párhuzamosan több bizottságban is dolgozott, mint például a fegyelmi- és az ösztöndíj bizottságban.

2016. április 28-a óta a Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöki tisztséget, majd 2017. június 28-tól a Hallgatói Önkormányzat elnöki jogkörökkel megbízott alelnöki pozícióját töltötte be.

Szabó Barnabás és az általa felállított elnökség ismertette a jövővel kapcsolatos terveket is. Elmondták, többek között szeretnék a külső és belső kommunikációt javítani, a HÖK irodák korszerűsítését, a szabályzatok aktualizálását, webes felületek naprakésszé tételét is célul tűzték, emellett az arculat váltás is szerepel új projektjeik között.

Hírdetés

A küldöttgyűlés határozatképes volt mivel 19 küldöttből 15 jelen volt. A választáson 15 érvényes szavazatot adtak le a küldöttek, amelyből 14 igen, és 1 tartózkodás volt.

Az elnökválasztó küldöttgyűlés Szabó Barnabás megválasztásával az új elnök csapatát is megválasztotta.

A hallgatói ügyekért felelős elnökségi tag Cséplő Cintia, a kommunikációért felelős elnökségi tag Schvéger Gitta, a tudományosságért felelős referens Sánta Kamilla. Az elnökség tagjai biztosították a küldöttgyűlést, hogy minél több utánpótlást szeretnének a Hallgatói Önkormányzat számára, emellett közvetlen kapcsolatot szándékoznak kialakítani a hallgatókkal, annak érdekében, hogy bármilyen esetben bátran fordulhassanak a HÖK tagjaihoz.

Szabó Barnabás tudja, hogy nehéz évek elé néz, de bízik csapatában és annak összetartásában – fogalmaz a HÖK közleménye.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »