Új eljárás MVM-ügyben

Másodfokon hatályon kívül helyezte Kocsis István volt MVM-vezér elsőfokú felmentő ítéletét a Pécsi Ítélőtábla, egyúttal vele és három társával – a másod-, heted- és nyolcadrendű vádlottal – szemben új eljárás lefolytatását rendelte el – adta hírül kedden az MTI.

A negyed-, ötöd- és hatodrendű vádlottak esetében a hűtlen kezelés tárgyában a Kaposvári Törvényszék felmentő ítéletét megalapozottnak találta a táblabíróság Krémer László vezette tanácsa, így az jogerőre emelkedett.
Kocsis Istvánt, az MVM Zrt. volt vezetőjét tavaly júniusban mentette fel hűtlen kezelés és sikkasztás vádja alól a Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletében, és ugyancsak felmentették V-S. László hetedrendű vádlottat is. Sz. András másodrendű vádlottat (az MVM volt főtanácsadóját) viszont bűnösnek találták több vádpontban is, és az ügy nyolcadrendű vádlottjával, K. Istvánnéval két-két évnyi felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki rájuk első fokon.

Az ügyészség szerint Kocsis István társaival együtt tizenötmilliárd forint kárt okozott az MVM-nek. A Sonline.hu akkori híradása szerint az MVM Zrt. volt vezetője és társai nem ismerték el bűnösségüket, az ügyészség szerint viszont egyértelmű volt a felelősségük. A per egyébként 2013-ban kezdődött. A Kaposvári Törvényszéket Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke 2012-ben jelölte ki a tárgyalásra, majd miután a parlament eltörölte a bírósági ügyáthelyezések lehetőségét, visszakerült a fővárosba, de végül ismét Kaposváron kötött ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »